English | E-mail: harald@gitaarspel.nl | Gastenboek | Boekingen | toevoegen aan favorieten | Nieuwsbrief | © Harald Koll 2006-2009

 


Huiskamerconcert Mike Dawes & Wim den Herder Zaterdag 11 mei

Zaterdagavond 11 mei is er een huiskamerconcert met Mike Dawes en Wim den Herder. Aangezien het een huiskamerconcert is is de plek beperkt. Aanmelden kan via een email naar studio@gitaarspel.nl. Vermeld met hoeveel mensen je komt. Je ontvangt een bevestiging, met daarbij ook de gegevens over de lokatie. Entree is €15,00 Dit is inclusief een hapje en drankje.

MIKE DAWES:

Mike begon zijn muzikale avontuur toen hij vier jaar oud was, toen zijn ouders hem introduceerde bij The Blues Brothers. In zijn vroege jeugd experimenteerde hij met toetsenborden voor het oppakken van zijn eerste elektrische gitaar toen hij 12 was. Mike werd al snel betrokken bij de lokale muziekscene, waarbij hij in tal van bands en projecten speelde. In 2003, toen hij 13 was,stond Mike in de halve finales van Jimmy Page's 'Riffathon' competition.

Hij heeft heftig geëxperimenteerd met tikken technieken op zijn oude Les Paul. In het najaar van 2007 pakte hij zijn eerste akoestische gitaar, die hij een bijnaam gaf : Taylor 'Jean Claude' . Hij begon daarna aan een solo-carrière die hem in contact bracht met een aantal echt wereldklasse muzikanten. Momenteel werkt hij aan en het uitvoeren van met 100e gitaar Nick Benjamin (Alpine Spruce / Cocobolo), Een prachtig en vol klinkende gitaar die zijn stijl perfect complimenteert.

"He can make the guitar talk! with no effort" -Jamie Bell "Definitely worth checking out" - Newton Faulkner

Mike is vooral bekend van zijn prachtige arrangement op youtube van het nummer van Somebody That I Used To Know (Gotye) - Solo Guitar Zie hier onder:

http://www.youtube.com/watch?v=G1bzUaf_gvU

WIM DEN HERDER:

Wim den Herder is een zoon van Frank den Herder, klassiek pianist en docent op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Op jonge leeftijd maakte Wim kennis met viool en piano. Den Herder maakte op zesjarige leeftijd kennis met de elektrische gitaar.[1] In 1997 trad Den Herder op met Jan Akkerman in het televisieprogramma Geef Nooit Op. Later dat jaar won hij op dertienjarige leeftijd de Nationale Gitaarkampioenschappen en in 2003 begon hij aan een studie jazzgitaar aan het conservatorium van Amsterdam. Hij ontwikkelde een met plectrum uitgevoerde variant op de fingerpickingstijl (door hem "wimpicking" genoemd), waarmee hij de aandacht trok van Harry Sacksioni, die hem in december 2007 uitnodigde om hem te begeleiden op zijn City Talent Tour. Kort na het afronden van zijn conservatoriumopleiding in 2008 nam hij met het Wim den Herder Trio in eigen beheer de dvd Introducing op. Later leverde hij een bijdrage aan de cd Adrenaline van Harry Sacksioni. In 2009 richtte Den Herder de Guitar Academy op, een alternatieve gitaaropleiding.

Wim wordt gezien als een van de beste nieuwe lichting gitaristen van Nederland:

Bekijk hier de youtube hit van Wim, waarin hij duizingelingwekkend een pianosolo van Oscar Peterson meespeelt:

http://www.youtube.com/watch?v=Uz44BqxRobc

Een andere compositie van Wim:

http://www.youtube.com/watch?v=5cpjdhSORR8

27 - 04 - 2013
Bericht 2 van 20

Volgende Optreden

Kijk voor details en meer optredens in de agenda